Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Om behandlingen

Vår Atlasbehandling är baserad på Atlantomed-metoden

Vid behandlingen används specialutvecklade vibrationsinstrument, AtlantoVib, för att utföra behandling mot djupt liggande muskler och ligament i ryggraden och nacken.

Primärt behandlas området kring översta nackleden, där skallen vilar mot översta nackkotan, atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum.

OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs. Innan behandling utförs alltid en undersökning.

Image

Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget. Behandlingen består normalt av två besök, ett nybesök samt ett återbesök efter ca 5-8 veckor.

Tid: Nybesök vuxna: ca 75 minuter; Återbesök: ca 45-60 minuter.
Pris vuxna2790 kr (Ett återbesök inom 3 månader ingår i priset).
Pris barn 8-14 år: 1250 kr (Återbesök ingår ej).

Behandlingsfaser

Innan behandlingen

Kom till mottagningen minst 15 minuter innan utsatt tid. Ditt besök inleds med att att du fyller i formulär med frågor om ditt nuvarande hälsotillstånd samt ditt välmående.

Vid eventuella kontraindikationer kan i vissa fall behandling inte genomföras. I några fall behöver läkare konsulteras innan eventuell behandling. 

Kontakta oss innan besöket om du har haft en hjärnblödning, blodpropp, behandlas med blodförtunnande medicin eller varit med om en Whiplash-incident inom de senaste två månaderna.

Formulär med frågor om hälsotillstånd

Formulär med frågor om hälsotillstånd

Vi börjar med en undersökning

Innan behandling så undersöker vi manuellt muskulaturen i din nacke samt mäter din förmåga att vrida huvudet. Vi bedömer muskeltonus samt eventuell ömhet. Stor vikt läggs vid eventuella olikheter mellan höger och vänster sida. Eventuell smärta är vägledande men inte avgörande då den kan ha flera orsaker. Som komplement så mäter och dokumenterar vi även eventuella snedbelastningar i din kropp. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla. Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Manuell undersökning, muskulatur muskeltonus ömhet

Manuell undersökning, muskulatur muskeltonus ömhet

Så här går behandlingen till

Vi använder oss av infravärme samt djupverkande vibrationer som appliceras med speciella vibrationsinstrument.

Primärt behandlar vi muskler, bindväv och ligament i området kring översta nackledern, kring atlaskotan.

Som komplement utför vi även behandling längs ryggradens korta segmentella muskler, samt muskler och ligament i korsryggen/sacrum/höft.

Själva behandlingen inleds alltid med att vi värmer upp dina muskler med infravärme medan du ligger ned på mage på en bekväm massagebänk.

Behandling med IR Värme

Behandling med IR Värme

Därefter genomförs en djupverkande vibrationsmassage på djupt liggande rygg- och nackmuskler, punktvis i liggande position.

Massage djupa ryggmuskler nackmuskler

Massage djupa ryggmuskler nackmuskler

Massage höft, sacrum, säte

Massage höft, sacrum, säte

I sista steget av behandlingen får du sitta upp och luta pannan mot terapeuten som nu med hjälp av vibrationer djupmasserar specifika punkter i muskelgruppen nackrosetten längst upp i nacken.

Nackrosetten

Nackrosetten

Efter behandlingen

Efter behandlingen mäter och dokumenterar vi åter rörlighet och belastning.

Vi studerar sedan eventuella förändringar före och efter behandlingen.

Innan du lämnar vår mottagning bokar vi in ditt återbesök som ingår i priset. Normalt sker återbesöket 5-8 veckor efter den första behandlingen. (Senast 12 veckor). 

Dokumentation rörlighet, belastning

Dokumentation rörlighet, belastning

Återbesöket

Ditt återbesök inleds med att att du på nytt fyller i frågor om ditt nuvarande välmående. Kom därför 10-15 minuter innan utsatt tid.

Vi börjar sedan med en ny undersökning av din nacke samt av förmåga att vrida huvudet. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla vid återbesöket. Vid återbesöket ges normalt alltid en ny behandling med infravärme och djupverkande vibrationsmassage av rygg och nacke. 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny