Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Vad är Atlantomed-metoden?

Atlantomed-metoden är en innovativ metod utvecklad i Schweiz med samlade kliniska erfarenheter från över 200.000 behandlingar i Europa. I Sverige har över 27.000 personer behandlats med metoden. 

Vid metoden används specialutvecklade massageinstrument, AtlantoVib, för att utföra vibrationsmassage mot djupt liggande muskler och ligament.

Primärt behandlas området kring översta nackleden, där skallen vilar mot översta nackkotan, atlaskotan. Som komplement utförs behandling längs hela resterande ryggraden samt sacrum/höft.

Som behandlingsmetod så liknar det mest massage, men är inte vanlig massage. Det tillhör ännu mindre kiropraktik eller naprapati som kategori eftersom ingen manipulation, inga vridningar eller knäckningar ingår i metoden.

Metoden har sitt eget angreppssätt och förtjänar sin egen plats bland etablerade former av behandlingsmetoder. 

Atlaskotans position

Atlaskotans position

Atlaskotan animation

Atlaskotan animation

Vart kan man få behandling med Atlantomed-metoden?

Det finns terapeuter och kliniker i Schweiz, Spanien, Österrike, Tyskland, Slovenien, Australien och Sverige. I Sverige finns certifierade kliniker på ett antal platser, rikstäckande, från norr till söder.

Alla våra terapeuter är utbildade och godkända av representanter för Atlantomed i Schweiz och genomgår regelbundet en kvalitetssäkringsprocess. Vi har givetvis ansvars- och behandlingsskadeförsäkringar.

Vid en Atlasbehandling baserad på Atlantomed-metoden ingår allt i priset. Undersökning, behandling samt uppföljning med massage och kontroll. Läs med om vår Atlasbehandling  baserad på Atlantomed-metoden>>

Certifierad Atlantomed-klinik

Certifierad Atlantomed-klinik

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny