Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Atlaskotan - Frågor & Svar

Här kan du hitta svaren på vanliga frågor. Om du inte hittar svaret på din fråga så är du välkommen att kontakta oss.

 

Hur går behandlingen till?

En Atlasbehandling som bygger på Atlantomed-metoden handlar i korthet om behandling med IR värme samt djupverkande vibrationsmassage av muskulaturen längs ryggen och i nacken, med hjälp av speciella, av ATLANTOtec utvecklade vibb-resonans instrument.

Det utförs inga hastiga ryck eller vridningar. 

Läs mer om behandlingen.

 

Vad kostar en behandling?

 • Atlasbehandling - Nybesök, kostar 2790 kr. (Ca 75 minuter. Ett återbesök på ca 45-60 minuter ingår).
 • Atlasbehandling - Nybesök barn, kostar 1250 kr. (Ca 45-60 minuter. Normalt behövs ej något återbesök/uppföljning).
 • Extra Atlasbehandling, kostar 1250kr. (Ca 60 minuter).
 • Djupverkande vibrationsmassage, kostar 895kr. (Ca 45-60 minuter)

 

Hur bokar man tid?

Du kan boka tid genom att ringa någon av våra mottagningar (se orter i menyn ovan), eller boka tid online via bokadirekt. Där kan du även se lediga tider. 

BOKA DIREKT!

Bokningsvillkor:

Vid Atlasbehandling ingår ett återbesök med IR-värme, djupverkande vibrationsmassage och kontroll inom tre månader efter nybesöket.

Avbokning måste ske senast 24 timmar före behandling. 

 • Vid sen avbokning eller uteblivet besök debiteras 450 kr + 45 kr fakturaavgift. 
 • Vid sen avbokning av Återbesök så förverkas rätten till det inkluderade återbesöket. Ett nytt återbesök kan dock bokas för 450 kr (inom 3 månader från nybesöket).

 

Var finns ni?

I Sverige finns certifierade Atlantomed-kliniker på ett antal platser, rikstäckande, från norr till söder.

Här finns vi >>

 

Hur betalar man?

Du kan betala med Klarna, kort, swish eller kontant på plats. 

Genom ett samarbete med Svea Ekonomi finns även möjligheten att dela upp betalningen räntefritt på 3, 6 eller 12 månader. Läs mer om delbetalning.

 

Gör det ont med behandlingen?

De flesta tycker inte att det gör ont. Men om man är väldigt spänd eller redan har ont i sina muskler så kan behandling ibland göra ont. Oftast avtar smärtan efter hand under behandlingen, allt eftersom spänningarna i musklerna minskar.

 

Får barn behandlas?

Ja barn kan behandlas. I Sverige är det tillåtet att behandla barn från 8 år med Atlantomed-metoden.  

 

Finns det några risker med behandlingen?

Inga riskfyllda moment finns i behandlingen. Vi utför inga hastiga vridningar, ryck, knäckningar eller manipulationer. Metoden är en typ av massage och vi arbetar enbart i muskulaturen och den mjuka vävnaden. 

 

Försvinner alla besvär för alla personer?

Nej, det är viktigt att förstå att inte alla besvär försvinner eller lindras hos alla personer som får atlaskotan balanserad eftersom det oftast kan finnas flera andra eller bidragande orsaker till de besvär man lider av. En korrigering av atlaskotan får alltså inte ses som ett undermedel som magiskt botar alla besvär.

Dock är det många kunder som upplever förbättringar. Vid en uppföljning av våra kunders upplevda besvär före och efter en Atlantomed-behandling år 2008-2009 uppgav 74 % att de inte längre hade några besvär inom minst ett av de uppgivna besvärsområdena en månad efter behandlingen. Läs mer  om kunduppföljningen>>

 

När kan man inte behandlas?

Vi kan inte behandla vid:

 • Graviditet (dock kan du komma på en separat undersökning)
 • Allvarlig Osteoporos (benskörhet) i halskotpelaren
 • För kort tid efter allvarlig whiplash-skada, vi dessa fall bör man vänta minst två månader pga av eventuella blödningar eller sprickor.
 • Steloperation av Atlas och Axis.
 • Om du haft Aneurysm (artärbråck)

Läs mer om kontraindikationer.

 

Vad säger man inom den traditionella vården om Atlantomed-metoden?

Oftast känner man inom vården inte till just Atlantomed-metoden. Vissa inom vården avråder till behandling för att den inte sker inom landstingets regi, för att de inte vet något om metoden, eller för att den enligt dem saknar evidens. Det blir dock fler och fler traditionella vårdgivare som känner till vår metod och rekommenderar den till sina patienter.

 

Räknas er behandling som friskvård?

Våra behandlingar kan räknas som massage med syfte att lindra spänningar i muskulaturen och kan tolkas lyda under kategorin friskvård som avdragsgilla enligt skatteverkets anvisningar.

Skatteverket skriver: "När det gäller alternativa behandlingsmetoder gör Skatteverket ingen vetenskaplig bedömning om nyttan av metoden. Det är i första hand du som arbetsgivare som har att bedöma om en metod eller aktivitet är friskvård för den anställde. Du avgör också vilka metoder och aktiviteter som du vill bekosta för de anställda".

Vi är anslutna till Actiway, Epassi där vår behandling bedömts som godkänd friskvård.

 

Kan man köpa presentkort?

Ja, på de flesta kliniker kan du köpa presentkort via Bokadirekt och betala med Klarna, valfritt belopp och levereras via epost. Gå till önskad klinik/stad och se om de har den tjänsten. Ring annars direkt dit så kan de ordna det på annat sätt.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny