Sov i rätt ställning

Undvik att sova på mageUndvik att sova på mage. Magläget gör att du vrider på huvudet och det skapar spänningar och påfrestningar i nacken. När du sover på mage så skapar det även ett tryck på käken vilket på lång sikt kan påverka käkleden, bettet och även din tandhälsa.

Att sova på mage under en längre period kan leda till problem med nackvärk, huvudvärk, ansiktssmärtor, yrsel och tinnitus. Risken finns även att det kan skapa störningar i översta nackleden.

De som sover på mage drar dessutom ofta upp ena benet och får då en vridning på ryggraden. I magläge kan du också få sämre andning då det trycker på bröstkorgen och lungorna.

Du bör istället sova på sidan eller på rygg. När du sover på sidan så är det bra att ha en kudde mellan dina knän. En nackdel med att sova på rygg är dock att man lättare snarkar. Fosterställning är enligt många bästa ställningen.

Att byta sovställning tycker många är svårt men det är ändå oftast en vanesak.

Läs även:

Hälsotips

BOKA DIREKT!Vi behandlar med:

DJUPVERKANDE
VIBRATIONSMASSAGE

Läs mer

Nyhetsbrev

Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa ATLANTOtec® metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med