Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Sov i rätt ställning

Undvik att sova på mageUndvik att sova på mage. Magläget gör att du vrider på huvudet och det skapar spänningar och påfrestningar i nacken. När du sover på mage så skapar det även ett tryck på käken vilket på lång sikt kan påverka käkleden, bettet och även din tandhälsa.

Att sova på mage under en längre period kan leda till problem med nackvärk, huvudvärk, ansiktssmärtor, yrsel och tinnitus. Risken finns även att det kan skapa störningar i översta nackleden.

De som sover på mage drar dessutom ofta upp ena benet och får då en vridning på ryggraden. I magläge kan du också få sämre andning då det trycker på bröstkorgen och lungorna.

Du bör istället sova på sidan eller på rygg. När du sover på sidan så är det bra att ha en kudde mellan dina knän. En nackdel med att sova på rygg är dock att man lättare snarkar. Fosterställning är enligt många bästa ställningen.

Att byta sovställning tycker många är svårt men det är ändå oftast en vanesak.

Läs även:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny