Avslappnings- och andningsövning för en bättre hållning

Avslappnings- och andningsövning

Lossa på alla kläder som trycker på kroppen, även BH.

Ligg på rygg på golvet. Armarna utmed bålen, handflatorna uppåt, fötterna dinglande som de vill. Låt tystnaden lägga sig. Blunda. Även om det inte känns bra, ge er till tåls. Ändra ingenting, bara observera. På vilka punkter har kroppen kontakt med golvet?

Hur ligger:

  • Hälarna i förhållande till varandra?
  • Vaderna?
  • Skinkorna?
  • Bäckenbenen?
  • Korsbenet?
  • Ryggen? Hur många kotor vilar mot golvet?
  • Skulderbladen? I förhållande till ryggraden? Ena skulderbladet kontra det andra?
  • Axlarna? Känner du  hur långt det är till golvet?
  • Huvudet? Känner du hur tungt det är? Var har det kontakt med golvet?

Var uppmärksam på käkarna. Om du spänner dig, försök släppa taget. Låt tungan breda ut sig i munnen. Låt den ta hela sin plats i munhålan. Då kan vi börja.

Visualisera att du ”packar en ryggsäck” med luft. Börja nerifrån och fyll hela buken, bålen och bröstkorgen tills du inte kan ta in mera luft. Håll därefter andan och räkna till 8. Släpp ut luften långsamt, och när du tror att du tömt dig på luft så trycker du ut det sista.

Kroppen kommer då att vilja ta ett nytt djupt andetag, för då behövs ny luft igen. Fortsätt att göra övningen ca 15 minuter om dagen.

Höj ribban

När du känner dig redo ”att höja ribban” sträcker du upp händerna ovanför huvudet, fortfarande med handflatorna uppåt mot taket. Då aktiveras andra muskelgrupper i ryggen och skuldrorna.

Ett extra ”litet trick” för att hjälpa till att få en bättre hållning är att gå med händerna utmed kroppen, och vrida händerna utåt, med tummarna ut som om du vill lifta. Du kan samtidigt gå som Charlie Chaplin med fötterna ”10 minuter i två”, då sträcker du också på ryggen samtidigt.

 

Hälsotips

BOKA DIREKT!Vi behandlar med:

DJUPVERKANDE
VIBRATIONSMASSAGE

Läs mer

Nyhetsbrev

Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa ATLANTOtec® metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med