Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Avslappnings- och andningsövning för en bättre hållning


En bra hållning är viktig för hälsan. Många upplever att de får en mer upprätt hållning efter en atlasbehandling.

Här kommer ett tips på en avslappnings- och andningsövning som kanske kan förbättra din hållning lite till.

Avslappnings- och andningsövning

Lossa på alla kläder som trycker på kroppen, även BH.

Ligg på rygg på golvet. Armarna utmed bålen, handflatorna uppåt, fötterna dinglande som de vill. Låt tystnaden lägga sig. Blunda. Även om det inte känns bra, ge er till tåls. Ändra ingenting, bara observera. På vilka punkter har kroppen kontakt med golvet?

Hur ligger:

  • Hälarna i förhållande till varandra?
  • Vaderna?
  • Skinkorna?
  • Bäckenbenen?
  • Korsbenet?
  • Ryggen? Hur många kotor vilar mot golvet?
  • Skulderbladen? I förhållande till ryggraden? Ena skulderbladet kontra det andra?
  • Axlarna? Känner du  hur långt det är till golvet?
  • Huvudet? Känner du hur tungt det är? Var har det kontakt med golvet?

Var uppmärksam på käkarna. Om du spänner dig, försök släppa taget. Låt tungan breda ut sig i munnen. Låt den ta hela sin plats i munhålan. Då kan vi börja.

Visualisera att du ”packar en ryggsäck” med luft. Börja nerifrån och fyll hela buken, bålen och bröstkorgen tills du inte kan ta in mera luft. Håll därefter andan och räkna till 8. Släpp ut luften långsamt, och när du tror att du tömt dig på luft så trycker du ut det sista.

Kroppen kommer då att vilja ta ett nytt djupt andetag, för då behövs ny luft igen. Fortsätt att göra övningen ca 15 minuter om dagen.

Höj ribban

När du känner dig redo ”att höja ribban” sträcker du upp händerna ovanför huvudet, fortfarande med handflatorna uppåt mot taket. Då aktiveras andra muskelgrupper i ryggen och skuldrorna.

Ett extra ”litet trick” för att hjälpa till att få en bättre hållning är att gå med händerna utmed kroppen, och vrida händerna utåt, med tummarna ut som om du vill lifta. Du kan samtidigt gå som Charlie Chaplin med fötterna ”10 minuter i två”, då sträcker du också på ryggen samtidigt.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny