Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Stärk din muskulatur i bäckenbotten

Bäckenbotten

Musklerna i området runt bäckenbotten förknippas ofta med nyförlösta kvinnor. Det är dock mycket viktigt både för män och kvinnor att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Framförallt kan man få ryggproblem om musklerna i bäckenbotten är försvagade.

Musklerna i bäckenbotten arbetar tillsammans med de djupa bukmusklerna vid exempelvis tunga lyft. Om man inte är tillräckligt stark så aktiveras inte bukmusklerna som är viktiga för att avlasta ryggen.

För att den viktiga bålmuskulaturen (core) ska fungera så behöver vi alltså även träna upp bäckenbottenmusklerna.

För nyförlösta gäller det att ta hjälp av barnmorskorna och be dem kontrollera att du kniper rätt vid efterkontrollen. Försök att komma igång med din träning direkt. Var försiktig med magmuskelträning innan du tränat upp bäckenbotten. Undvik hopp och stötar.

Träna så här:

Knip först runt ändtarmens slutarmuskel. Kvinnor fortsätter knipa framåt förbi slidans och urinrörets mynning och fram mot blygdbenet. Spänn och lyft slutligen upp bäckenbotten mot naveln. Män kniper framåt och försöker lyfta upp området mellan ändtarmens slutarmuskel och pungen. (Denna övning kan även vara bra innan du tränar coreträning eller stabiliserande träning, för att föraktivera muskulaturen i bäckenbotten).

Se även länk med knipövningar (på bloggen mammaiform.se).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny