Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Övningar för ökad stabilitet i nacken

Vid vår Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden behandlas de djupt liggande stabiliserande musklerna i nacken med djupverkande vibrationsmassage.

Ett bra komplement till vår behandling kan även vara att stärka de djupt liggande musklerna i nacken och halsen genom träning. Se nedanstående tips på bra övningar för att träna nackens muskler.

 

Leg. sjukgymnast Anders Agetorp demonstrerar Lejonträning

{videobox}Z3iQZ1ELyOA||width=400,height=295{/videobox}

Lejonträning är en modell för träning av nacke och halsrygg med hjälp av gummiband. Modellen är framtagen av leg sjukgymnasten Elna Jonsson.  Läs mer om Lejonträning på www.lejontraning.se som skapats av legitimerade sjukgymnasten Anders Agetorp. Där finns detaljerade råd för träningen.

Obs! Det är viktigt att träningen utförs med mycket litet motstånd i början. Räkna med att träna 1-3 gånger per dag i minst 12 veckor. Det kan låta som att det knastrar i nacken, det minskar oftast efter några veckors träning. Om du får ont så kan du minska spänningen i gummibandet.   

Morgan Axelson, personligtränare och massageterapeut, visar fyra övningar

{videobox}cuw_NKRC31o||width=400,height=295{/videobox}

Morgan Axelson på Axelsons Gymnastiska Institut visar fyra övningar (klockan, lejonövningen, dubbelhaka, nackplankan) för ökad nackstabilitet i nacken.

 

Se även video med Dr Brendon Bradley för att minska framskjutet huvud/gamnacke

Videon innehåller bra övningar för att minska framskjutet huvud .
{videobox}JA3O0NVb-sk||width=400,height=295{/videobox}

 

Övningar för att aktivera de djupa nackflexorena

{videobox}y4YTIhSBtxc||width=400,height=295{/videobox}

{videobox}1smVSuQiQx8||width=400,height=295{/videobox}

{videobox}HHR6vi5uLDw||width=400,height=295{/videobox}   

{videobox}AAwPnN9BwSw||width=400,height=295{/videobox}

 

Gummiband

Gummiband fitnessbandDen typ av gummiband som Anders och Morgan använder går att köpa på många vanliga sportaffärer. Du kan även söka på Thera Band. Banden finns i olika färger med olika styrkor. Börja med ett band med mindre motstånd. Vid Lejonträning bör bandet vara ca 1,2 meter. Banden bör förvaras mörkt då de gjorda i latex och bryts ner i solljus.

Vi har testat Energetics Fitnessband som går att köpa på Intersport och kostar 99 kr styck.. Deras band är 1,75 meter och finns i fyra olika färger (gul, röd, grön och blå). Svagast är gul, sedan kommer röd, grön och blå. Om du har stora nackbesvär så rekommenderar vi att du börjar med gul. Röd kan vara bra om du inte har så stora besvär men vill träna i förebyggande syfte.  

 

OBS! Lejonträning brukar fungera även för dem som har nackskador, t ex whiplashskador. Det gäller dock att börja på tillräckligt låg nivå. Var försiktig om det gör ont och minska motståndet eller kontakta en sjukgymnast som kan ge dig personliga råd gällande träning av nacken.  

 

Läs även:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny