Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Öka ditt magnesiumintag och förbättra din hälsa

MagnesiumMagnesium är ett mycket viktigt mineral för muskelfunktionen och nervsystemet. Liksom för immunsystemet samt benstommens och emaljens hållfasthet.

Magnesium ingår i mer än 300 viktiga enzymer och reglerar många processer i kroppen. Bland annat mitokondrierna. Hela ATP-systemet är beroende av magnesium. Det finns även många vetenskapliga artiklar om hur magnesium är bra för hjärtat.

 

Vanligt med magnesiumbrist

De flesta av oss får dock i oss för lite magnesium och kan därför behöva ändra matvanor eller ta kosttillskott.

Ett problem är att det inte går att mäta magnesiumbrist genom blodprov då endast en procent av magnesiumet tas upp i blodet. Resten finns i skelettet eller i cellerna.

Enligt Rune Eliasson, docent och leg läkare, så har mineralhalterna i våra livsmedel sjunkit dramatiskt under många år då det industriella jordbruket producerar utarmade livsmedel. Andra orsaker kan vara mag/tarmsjukdom eller diabetes.

Den rekommenderade dosen av magnesium är minst 300-400 mg/dag, men vardagsintaget hos de flesta är knappt 250 mg/dag. I början av 1900-talet var dagsintaget ca 1250 mg.

Intag av mycket kalcium som är en antagonist till magnesium tränger ut magnesium ur kroppen. Även D-vitamin kan hämma upptaget och bör därför inte tas samtidigt.

 

Symtom på magnesiumbrist

Om du lider av trötthetsvaghethuvudvärkillamåendeonormal hjärtrytm, eller muskelkramper/spasmer eller ögonryckningar så kan det bero på magnesiumbrist.

 

Vilken typ av magnesium ska man ta?

Det är dock viktigt vilken typ av magnesium som man intar. Enligt Dr Eliasson är det i princip bortkastat att ta magnesium i form av magnesiumhydroxid eller magnesiumoxid som är vanligast på apoteken. De Supermagtas nämligen knapp upp alls i kroppen. Emgesan som skrivs ut mest inom vården är i princip sämst. (Det finns dock andra som menar att biotillgängligheten förvisso är låg för Mg oxid, men att fritt Mg är väldigt högt vilket skulle göra att effekten ändå blir hög).

Vilka sorter ska man då ta? Magnesiumcitrat rekommenderas av många för att den har hög biotillgänglighet. Magnesiumklorid som finns i sprayform eller i annan flytande form, har hög absorptionsförmåga och är bra för att avgifta celler och vävnader. Den stödjer även njurfunktionen och boostar ämnesomsättningen. Magnesiumkarbonat har också hög biotillgänglighet eftersom den omvandlas till magnesiumklorid i magen. Den kan vara bra vid reflux eller matsmältningsproblem.

De flesta rekommenderar att man tar magnesium på kvällen innan man går och lägger sig.

Det finns i princip ingen risk att man får i sig för mycket magnesium då man helt enkelt kissar ut den mängd som kroppen inte behöver och därför inte tar upp.

Vi på Atlaskotan rekommenderar SuperMAG, en snabblöslig och lättupptaglig magnesiumdryck bestående av tre olika sorter av magnesium (magnesiumglukonat, magnesiumkarbonat samt magnesiumcitrat). Den kan köpas här >>

 

Mat som innehåller magnesiumTips på råvaror som är rika på magnesium

Följande råvaror sägs innehålla rikligt med magnesium:

Broccoli, Dill, Kakao, Skaldjur, Råris, Spenat, Bananer, Solrosfrön, Havregryn, Pumpafrön, Avokado, Nötter, Fullkorn.

 

Mer om nyttan av magnesium

Ladda ner artikel där Rune Eliasson, Docent och leg Läkare, beskriver nyttan av magnesium i 2000-talets Vetenskap.

Källor: 2000-talets vetenskap nr 3-2012, Rune Eliasson, docent och leg läkare. Robert Tigerstedt, professor.  Martina Johansson, Biokemist, martinajohansson.se.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny