Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Fyll på med "Sol-vitaminet" D-vitamin

SolaD-vitamin bildas i huden vid solbestrålning, 15-30 minuter stark sol mitt på dagen anses täcka dagsbehovet på sommaren. Vi får i oss mycket lite D-vitamin via kosten. 

Det sägs att D-vitaminbrist är en av de vanligaste bristerna. Det kan troligtvis ha att göra med att vi i Sverige endast har stark sol mitt på dagen under några månader (maj-aug) på sommaren.

Forskning visar att D-vitaminbrist kan spela en roll i en rad olika sjukdomar som depression, hjärt- och kärlsjukdom, blodproppar, benskörhet, ledvärk, muskelvärk (fibromyalgi), hudsjukdomar, fetma (bukfett), diabetes.

 

Vad är D-vitamin bra för?

 • För cellernas tillväxt och nervsystemet.
 • För att motverka benskörhet (osteoporos) och karies eftersom det reglerar kalkbalansen i skelettet och tänderna.
 • För att motverka muskelsvaghet och hjärt- och kärlsjukdomar.
 • För hud och hår.
 • För att kroppen ska kunna ta upp kalcium och fosfor i tarmen.
 • För fettförbränningen.
 • D-vitamin kan minska trötthet och depression.
 • Det är bra för immunförsvaret,  motverkar inflammationer, är bakteriedödande samt motverkar även förkylning och influensa.
 • D-vitamin är även bra mot reumatism, akne, eksem och psoriasis.
 • D-vitamin anses även vara bra mot leverproblem, förstoppning och närsynthet.
 • D-vitamin förbättrar insulinkänsligheten och minskar risken för diabetes typ 2.

 

Hur får man i sig D-vitamin?

I praktiken genom att regelbundet vistas i stark sol på sommaren, genom att äta fet fisk och ägg samt genom kosttillskott.

Solen måste vara minst 45 grader över horisonten för effektiv D-vitaminbildning. Annars filtreras mycket av UVB-strålningen bort i atmosfären.

D-vitamin finns främst i fet fisk och ägg.  Det finns även i mindre mängd i svamp, mjölkprodukter och kokosfett. Du behöver minst 350 gram fisk om dagen för 2 000 IE samt nästan 35 ägg.

Hur mycket man behöver är individuellt. Vuxna kan behöva 2 000 – 5 000 IE (Internationella Enheter) dagligen för att undvika uttalad brist. Men ibland behövas mer om man haft brist.

Ibland skrivs mängden i mikrogram (µg). 1 µg D-vitamin = 40 IE. 2 000 IE motsvarar alltså 50 µg.

Friska personer kan ta D-vitamin utan några hälsorisker och det är svårt att överdosera. 

 

Det kan vara bra med D-vitamin som kostillskott

D-5000D3 5000IE är en extra stark D3 (kolekalceferol) från lav som är en vegan källa. Det passar bra för oss i mörka, nordliga länder. D-vitamin är fettlösligt och behöver fett för att tas upp optimalt. På grund av detta innehåller denna produkt kokosolja i pulverform. I Norden har vi ofta brist på D-vitamin då det kan vara svårt att få i sig tillräcklig mängd, särskilt mellan oktober och april när solens strålar står för lågt. Denna period har vi dessutom mer kläder på oss och vi är oftast mer inomhus. Kapslarna är vegetabiliska av Pullunan.

 D-5000 kan du beställa här.

Brist på magnesium kan hämma upptaget av D-vitamin. Tillskott med både D-vitamin, Kalcium samt Magnesium rekommenderas därför. Vitamin D kan dock motverka upptaget av magnesium och eventuella tillskott av dessa bör därför inte tas samtidigt. Magnesiumtillskott  tar man bäst på kvällen.

 

Källor: Kostdoktorn samt Hälsosidorna.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny