Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Kan kosten påverka kronisk smärta som fibromyalgi?

Kronisk smärta som fibromyalgiVi på Atlaskotan möter många personer med kronisk värk. Det kan vara långvariga nackbesvär, ryggproblem eller huvudvärk. Vissa har även fått diagnosen Fibromyalgi med besvär av karaktären kronisk värk i muskler och vävnader på många ställen i kroppen (främst i nacke, axlar, armar och händer samt nedre delen av ryggen) ofta i kombination med kronisk trötthet och inte sällan mag/tarmbesvär.

Fibromyalgi startar ofta som en lokal smärta i nacke, skulderparti eller rygg för att därefter sprida sig. Smärtan verkar hos vissa ha uppstått som följd av trauma eller stress. I Whiplashkommissionens slutrapport beskrivs hur man efter en nackskada kan få ”smärtspridning”.

Vi har behandlat många personer med diagnosen Fibromyalgi med vår Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden. Här bör dock påpekas att vi inte behandlar syndromet Fibromyalgi eller dess symptom utan vi behandlar endast rygg & nacke.

Själva behandlingen med massage på rygg och nacke kan ibland vara smärtsam för vissa personer med fibromyalgi. Ett av smärtområdena brukar vara området runt översta nackleden där vi masserar relativt intensivt. Men de flesta brukar ändå klara av massagemomenten bra. Om det är smärtsamt anpassar vi dessutom behandlingen något och har nästan alltid kunnat genomföra behandlingen så som det är tänkt.

 

Kost vid kronisksmärta som vid fibromyalgi

Precis som många personer med whiplashskador kan många med Fibromyalgi ofta behöva göra fler saker för att stärka sin läkning. Vi kan rekommendera att man prövar att ändra sin kost samt tar vissa kosttillskott. Även lättare form av träning samt taktil massage sägs kunna lindra besvär hos dem som har Fibromyalgi.

Mycket talar för att kronisk värk som Fibromyalgi kan påverkas med kost som minskar inflammation i kroppen. Vi rekommenderar därför att man prövar att ändra sin kost samt kompletterar kosten med vissa kosttillskott

En rad personer vittnar om att deras Fibromyalgi minskat efter att de börjat med LCHF kost som bland annat handlar om att undvika kolhydrater och att äta mycket av naturliga fetter

Undvik gluten och komjölkDet går även att finna många som berättar att uteslutande av gluten och mjölkprodukter har hjälpt dem. Bland kvinnor med Fibromyalgi hittas ofta de glutenrelaterade skadorna Colon Irritable och IBS i botten. Omkring 70 procent av alla vuxna i hela världen anses ha laktosintolerans. Det sägs även att många med Fibromyalgi har svårt att smälta mejeriprodukter.

Pröva att dra ned på eller uteslut helt gluten, mjölkprodukter, stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris och potatis), socker och snabba kolhydrater under en period och se om symptomen lindras.

Ät mer av kött, fisk, ägg, ovanjord grönsaker och naturligt fett som smör, kokosolja och avokado.

Pröva gärna att följa LCHF kost. 

Se LCHF för nybörjare (Kostdoktorn) >>

Det finns även IFD-kost, anti-inflammatorisk kost, som hjälper kroppen att bekämpa inflammationer. Det handlar om att lägga till inflammationsdämpande livsmedel eller kryddor som gurkmeja, vitlök, ingefära, chilipeppar och cayennepeppar. Att äta kött från gräsätande djur samt grönsaker, bär, fisk, nötter, frön, avokado och olivolja. 

Läs mer om IFD-kost >> 

Även vissa kosttillskott anses ha inflammationsdämpande effekt:

  • D-vitamin,
  • MSM,
  • Omega-3-fiskolja,
  • probiotika,
  • gurkmeja,
  • nyponpulver.

Då kronisk smärta kan ha många olika orsaker så finns det troligtvis de som inte upplever någon förbättring trotts tappra försök att ändra sin kost. Men det är aldrig fel att ge det en chans. Om inte annat så kan det ge andra positiva hälsoeffekter på sikt.

Rekommenderad läsning:

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny