Dagligt tillskott av MSM förser kroppen med naturligt svavel

MSM (MetylSulfonylMetan) är ett organiskt svavel som finns naturligt i kroppens alla vävnader.

MSM används av många som näringstillskott för att bibehålla rörligheten i lederna eller för att minska atros, inflammationer samt värk. Det används också för att få bättre hår- och hudkvalitet.

Svavel finns i proteinet kollagen och keratin som är byggstenar i bindväv, brosk, skelett, hår och hud. Arbetet med att skapa nya celler pågår 24 timmar om dygnet. Om inte svavel finns tillgängligt blir byggnadsarbetet därefter.

Kroppen är även beroende av MSM i produktionen av dopamin, vår viktigaste signalsubstans i centrala nervsystemet. Dopamin ingår i belöningssystemet och påverkar vår förmåga att känna oss glada och välmående. Även många av B-vitaminerna är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen.

MSM påstås även ha både antiinflammatoriska och smärtdämpande egenskaper. MSM dämpar de nervsignaler som färdas via de så kallade ”c-fibrerna”. Dessa nervbanor är de som bland mycket annat förmedlar långvarig och molande värk.

Naturligt förekommande MSM är värmekänsligt och tål ej uttorkning. En stor del av det naturliga MSM:et i maten blir därför förstört när vi lagar och förvarar maten. Dessutom avtar MSM-halten i kroppen med åldern och behöver fyllas på. Människokroppen har minst svavelreservoar av alla däggdjur. Därför rekommenderas MSM som kosttillskott.

 

Vi rekommenderar OptiMSM från Bergstrom lab!

OptiMSM pulverOptiMSM finns som pulver eller i kapsel. Pulver är mer ekonomiskt.

OptiMSM är noggrant testad, med stöd av expertgranskad publicerad forskning, och licensieras enligt exklusiva globala användningspatent.

Det som gör OptiMSM så speciellt är att Bergstrom lab använder en speciell destilleringsteknik i fyra steg och får därmed bort alla tungmetaller och orenheter som är naturligt förekommande i växter. Detta är den renaste formen av MSM. Till skillnad från destillering kan kristallisering av MSM, som är den vanliga framställningsmetoden, leda till en tillslutning av orenheter och tungmetaller i kristallerna och detta skapar på så vis ett orent MSM.
 ​
Du kan köpa OptiMSM här:


Råd vid intag av MSM:

  • Pulvret löses upp i vätska. 
  • Ta gärna C-vitamin tillsammans med MSM för ökat upptag.
  • Vi kan rekommendera.
  • Skulle du bli lös i magen, är det bara att gå ner i dos till en nivå som magen kan hantera.
  • MSM kan ha en avgiftande effekt. Med svavlets hjälp gör sig kroppen av med de samlade gifterna. Det är då som man kan må lite konstigt. Om detta inträffar så kan man minska doseringen samt dricka mycket vatten – sedan hålla ut.

Hälsotips

BOKA DIREKT!Vi behandlar med:

DJUPVERKANDE
VIBRATIONSMASSAGE

Läs mer

Nyhetsbrev

Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa ATLANTOtec® metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med