Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Boosta dig med C-Vitamin!

Ömma inflammerade muskler?

Ibland kan man ha ömma, värkande muskler pga muskelinflammation. I dessa fall brukar vi ibland rekommendera att man prövar höga behandlande doser av C vitaminet natriumaskorbat.

Vitamin C (askorbinsyra eller askorbat) är ett vattenlösligt vitamin. De flesta djur bildar det själva, men inte människan.

Vitamin C har en viktig funktion i immunförsvaret vid såväl infektion som inflammation. Det är en effektiv antioxidant, som skyddar kroppens molekyler mot fria radikaler och deltar i immunförsvaret. Vitamin C samarbetar med andra näringsämnen och regenererar vitamin E.

Brist på vitamin C kan ge symptom som ledsvullnad och ledsmärta vilket kan sammanhänga med nedsatt kollagenfunktion. Tidiga symptom kan också vara trötthet och depression.

Myndigheter rekommenderar ofta ett dagligt intag på 60-100 milligram. Vid sjukdomsbehandling rekommenderas från 500 milligram till 10 gram eller mer per dag. Dessutom kan vitamin C i högre dos (>5 gram/dag) öka utsöndringen av mineral och spårämnen, vilket motiverar samtidigt intag av multivitamin-mineralpreparat.

Här är några vitamin C kosttillskott som vi rekommenderar:

NRG-C 1000 mg C-vitaminNRG-C är ett välsmakande C-vitaminpulver med 5 vitaminer och 5 mineraler samt 72 spårmineraler. Med andra ord, en välkomponerad blandning av vitaminer, elektrolyter och B-vitaminer, designad för snabb absorption för att ge dig den energi du behöver för en aktiv livsstil. Innehåller 1000 mg C-vitamin per förpackning

En smidig dosförpackning som lätt blandas i ett glas vatten eller i din vattenflaska för att ge dig en stabil tillförsel av viktiga vitaminer, mineraler och energigivande elektrolyter under dagen. Drick den under varma sommardagar, när du tränar, när du känner eftermiddagsdippen, under en sen kvällskörning eller när du behöver extra fokus.

Köp NRG-C här >>  välj smak vid beställningen finns som Citron-lime och Jordgubb-tranbär

 

L-Askorbinsyra

Vår nya L-askorbinsyra får nog räknas som världens finaste C-vitamin i ren form. Det är den enda askorbinsyran som tillverkas i Europa. Övriga tillverkas i Kina. Den löser upp sig nästan omedelbart i vatten. Det är första gången Bättre Hälsa anser att kvalitén på ren askorbinsyra är tillräckligt hög för att säljas.

Hög biotillgänglig askorbinsyra

Askorbinsyra är ren C-vitamin. Människokroppen saknar förmågan att tillverka denna molekyl och måste få den genom kosten. Ren askorbinsyra är bio-identisk med de C-vitaminmolekylerna som de flesta växter och djur kan producera själva.

• Inte tillverkat i KinaC-vitamin L-askorbinsyra

• Finaste kvalitet av ren L-askorbinsyra (vitamin C) pulver

• Löses snabbt i vätskor

• 100% majsfritt och glutenfritt

• Helt fri från genetiskt modifierade växter (non-GMO).

• Hypoallergen

Köp L Askorbinsyra här >>

Köp en Må Bättre Multivitamin här >>

För de flesta människor är eventuella risker med att ta vitamin C som tillskott mycket små. Det är vanligt att vitamin C bidrar till lösare avföring. Vitamin C är således ett bra medel vid förstoppning.

Irwin Stone började forska på vitamin C 1932 och hade senare stor inverkan på Linus Paulings intresse för vitaminet. 1972 publicerade Stone en bok (Stone 1972) som refererade forskningen om askorbinsyrans betydelse vid infektioner, cancer, hjärt-kärlsjukdom, inflammation, reumatism, allergi, ögonsjukdomar, magsår, njursjukdom, diabetes, förgiftning, sår, frakturer, intensivvård, psykiska sjukdomar, stress, rökning, graviditet och åldrande.

Vitamin C är viktigt för många funktioner i immunförsvaret. Läkaren Frederick R Klenner (1907-84) betonade tidigt att det krävs stora doser av askorbinsyra för att få effekt vid sjukdomsbehandling. Framförallt behandlade han infektionssjukdomar inklusive polio, men även MS. Han använde ibland så mycket som 100 gram (intravenöst + peroralt) fördelat på 24 timmar. Klenner publicerade drygt 20 vetenskapliga rapporter (Smith 1988).

Robert F Cathcart (1932-2007) beskrev 1981 att människor med sjukdom ofta behöver högre dos peroralt (genom munnen) vitamin C. Cathcart behandlade under 35 år mer än 30.000 människor med höga doser vitamin C.

En noggrann genomgång av C-vitamins betydelse vid infektioner har gjorts av Thomas Levy (Levy 2009). Han har skrivit en av de bästa böckerna om vitamin C "Curing the incurable: Vitamin C, infectious diseases, and toxins". I den beskriver han hur detta vattenlösliga vitamin kan användas också i höga doser för att behandla bakterie- och virusinfektioner samt många förgiftningar. Boken innehåller mer än 1200 vetenskapliga referenser. Den är skriven så att den är begriplig för såväl läkare, forskare som intresserad allmänhet.

Källa: Svenska Sällskapet för Ortomolekulär Medicin 

 

Läs även:

 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny