Minska inflammation med gurkmeja

Ta gurkmeja för att minska inflammation. Inflammation anses vara en bakomliggande orsak till många vanliga sjukdomar som exempelvis artros, IBS, ledgångsreumatism och fibromyalgi samt flera andra tillstånd med kronisk smärta. Även viss typ av kronisk rygg- och nacksmärta kan vara kopplad till inflammation.

Gurkmeja mot inflammation

Gurkmeja är ett av de starkaste antiinflammatoriska ämnen som finns och örten har använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska tillstånd. Detta är något som man förstått i Indien där gurkmeja är en mycket vanlig krydda i det indiska köket. Den aktiva ingrediensen curcumin är mycket väl studerad. Det finns nämligen över 7000 vetenskapliga artiklar publicerade på curcumin.

En rekommendation är att ta en till två matskedar gurkmeja per dag. Man kan mixa den med vätska som juice eller någon sorts mjölk och ta som en morgondrink. Om man mixar så är det bra att tillsätta svartpeppar. Piperin som är en aktiv ingrediens i svartpeppar ökar nämligen absorptionen och biotillgängligheten av curcumin mycket kraftigt.

Den går såklart även bra att använda gurkmeja hur man vill i mat och den är okej att upphetta.

Det är även mycket bra att kombinera gurkmeja med vitamin D3. Vitamin D kan också öka upptaget av gurkmeja samt kan spela en viktig roll för många sjukdomar som benskörhet, ledvärk, muskelvärk (fibromyalgi), hudsjukdomar, och diabetes.

 

 

Läs även:

Hälsotips

BOKA DIREKT!Vi behandlar med:

DJUPVERKANDE
VIBRATIONSMASSAGE

Läs mer

Nyhetsbrev

Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa ATLANTOtec® metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med