Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Diskbråck? Vad är det egentligen?

 

Disk: betyder elastisk broskskiva mellan kotorna i ryggraden.

Bråck: betyder utbuktning av organ utanför dess naturliga begränsning.

Mellan varje kota i ryggraden ligger en broskskiva (disk) som ska fungera som stötdämpare och öka ryggradens rörlighet. Dessa skivor är mjuka inuti, med en geléartad kärna samt en yttre fibrös bindvävsring. När man rör på kroppen belastas skivan olika, innehållet i skivan förskjuts då beroende på belastningen. Detta är en naturlig företeelse.

Men om belastningen blir för stor, tex vid en sned belastning som blir alltför kraftig, kan de yttre fibrerna spricka och den geléaktiga massan i broskskivans inre börja läcka ut. Det är det egentliga diskbråcket. Vilket man kan se tydligt på denna illustration.

bild av diskbråck

Varför gör det ont?

bild av diskbråck

 När den mellanliggande broskskivan börjar bukta ut kan den geléaktiga massan börja trycka mot en nerv, vilket kan orsaka smärta. Det kan också uppstå en inflammation som genererar ytterligare smärta, inte bara lokalt utan ibland även på det ställe dit nervens signaler och impulser når. Det är dessa signaler som gör det möjligt för oss att ha känsel och gör så att vi kan få musklerna att arbeta.

Diskbråcket kan uppstå i vilken led som helst utefter ryggraden, men vanligast är nacken samt i ländryggen, mellan den fjärde och femte ländryggskotan. Där passerar ischiasnerven som då kommer i kläm eller blir inflammerad. Det kan orsaka smärta ner utefter benet och ner i foten, samt störningar på nervsignalen, vilket kan leda till försvagade eller bortfallna reflexer, eller till och med kraftlöshet i benet eller foten. 

Finns det något samband mellan ett diskbråck och atlaskotan?

belastning av ryggradenEn ryggrad i balans fördelar vikten jämnt mellan de två sidorna av skelettet. 

Huvudet som väger upp till 5-6 kg, hålls uppe helt av atlaskotan. När atlaskotan är felplacerad så hålls kraniet inte längre vinkelrätt mot ryggraden. Men ögonen strävar efter att hålla blicken horisontalt vilket leder till att man försöker hålla huvudet rakt. Följden av detta blir att muskler och ligament i nackleden hamnar under ständig spänning på grund av försöken att kompensera och anpassa huvudet. Kombinationen av dessa spänningar och ens strävan att hålla huvudet rakt, gör att ryggraden böjs, framför allt i sidled, men ofta också framåt.

Kroppen får en obalans och orsakar högre belastning och större ansträngning på ena sidan av kroppen. Kan då trycket på ena sidan av kotorna öka i samma grad?

Detta kan leda till och förklara varför många upplever smärta på ena sidan men inte på den andra sidan. 

Vad ska du göra om du upplever att du fått diskbråck / ryggskott / ischias?

Operation är ett alternativ om du plågas svårt av diskbråcket, men då bör du först ha gjort ett allvarligt försök att uttömma de alternativa möjligheterna, till exempel att tänka mer på kroppshållningen och träna buk- och ryggmusklerna. Här kan du hitta några övningar som kanske kan hjälpa för att lindra och få bukt med besvären. http://atlaskotan.net/halsotips/365-falsk-ischias Nu för tiden förordar man i första hand att försöka med alternativa lösningar, eftersom operationer av detta slag inte är helt riskfria och kan leda till komplikationer och kronisk smärta, enligt utsatta personers egna beskrivningar.

Vi rekommenderar en Atlasbehandling

Att balansera atlaskotan gör det möjligt att uppnå en förbättrad hållning och kraftigt minska snedbelastningen av ryggraden, enligt de mätningar som görs i samband med varje behandling. Den jämnare fördelningen av belastningen på kotorna i ryggraden, och därmed i slutändan, även på diskarna, på grund av att muskelspänningarna minskar och hållningen förbättras, gör att den spontana självläkningen av diskbråcket underlättas. Detta kan också förebygga uppkomsten av nya diskbråck.

Vår Atlashandling är baserad på Atlantomed-metoden. Vi behandlar med djupverkande vibrationsmassage i kotsegmenten från övre nackleden längs hela ryggraden ner till svanskotan. Djupt liggande muskler och ligament som stabiliserar kotlederna behandlas samtidigt blir även ytligare muskler samt bindväven som omger musklerna behandlade. 

djupverkande vibrationsmassage dubbla spetsar

Med samma utrustning masserar vi nackrosetten, de 10 muskler som sitter runt atlaskotan och håller den på plats, eller genom kramper drar den i fel läge. Genom att släppa på dessa kramper och spänningar kan atlaskotan glida tillbaka i sitt rätta läge. Då atlas därefter inte drar huvudet i fel läge återgår kroppen i en rakare hållning och är bättre balanserad.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny