Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Inflammation - roten till dina besvär?

HUVUDVÄRK, MIGRÄN, NACKVÄRK, RYGGVÄRK, ARTROS, ARTRIT, IBS m.m. En inflammation kan yttra sig på flera sätt. Inflammationer som verkar i det dolda tros ligga bakom många kroniska sjukdomar.

Det finns allt fler läkare och forskare som börjar inse att inflammation kan vara en viktigt bakomliggande orsak till många av våra vanligaste besvär.

nacke besvär       ryggbesvär         huvudvärk eller migrän      

Vad är då en inflammation?

Vid en inflammation upplever man många gånger efter ett tag smärta och nedsatt funktion. Det är när kroppens egna försvar inte klarar av att hantera ett angrepp som en in­flammation uppstår. De utsatta cellerna släpper ut kemiska ämnen och som svar på detta dras mer blod till området och det blir ofta svullet på grund av ansamlingen av vätska som bildas. Även immunförsvarets vita blodkroppar aktiveras och påbörjar arbetet med att skydda kroppen och reparera skadorna.

Även om man ofta förknippar en inflammation med något negativt är det något som hjälper kroppen att ta hand om skador, och akuta inflammationer läker ut ganska snabbt. Men i vissa fall kan in­flammationen bli långdragen och man pratar istället om en kronisk in­flammation.

Många sjukdomar har sitt ursprung i just en kronisk in­flammation. Här saknas ofta de typiska symptomen och in­flammationen verkar istället i det dolda i blodkärl, tarmar, nervceller eller andra delar av kroppen.

När det gäller den typ av muskelinflammation vi oftast talar om, beror problemen i de flesta fall på en lågintensiv överansträngning i en muskel.

Desto mer utmattad muskeln blir, ju mer ont gör det.

Överansträngningen brukar ha sin orsak i exempelvis obalans i lederna, dålig hållning eller skada i en annan muskel.

Det finns alltid en orsak till att en muskel blir inflammerad och du bör behandla orsaken för att bli av med problemen och undvika framtida mer allvarliga problem.

När muskeln blir överansträngd bildas mjölksyra, och om belastningen inte avtar kommer så småningom en inflammatorisk process att sätta igång. Inflammationen gör att du får ont, vilket i sin tur medför ökad spänning i muskeln, och en ond cirkel har uppstått, som det är viktigt att bryta.

Bakomliggande orsaker

Sett till de yttre faktorerna som påverkar­ inflammation bottnar­ flera i olika typer av obalanser i kroppen. Ett huvud som inte ligger rätt på ryggraden, där det vilar mot atlaskotan, kan orsaka en sådan snedbelastning på muskulaturen. Kan också bero på kostmässiga obalanser i form av för högt intag av till exempel raffinerade kolhydrater, omega-6-fettsyror, socker, industriellt bearbetat fett och för lågt intag av födoämnen med skyddande antioxidanter, vitaminer, mineraler och omega-3-fettsyror. Andra faktorer som stress, för lite sömn, dålig motion, hög oxidativ stress, rökning och övervikt spelar också in. Samtliga av dessa sistnämnda faktorer kan kopplas till begreppet läckande tarm som man talar mer och mer om som en stor bidragande orsak till uppkomsten av många sjukdomar idag. Den som är mån om sin hälsa och misstänker en inflammation, bör beakta alla dessa faktorer för att åtgärda problemet.

Vi rekommenderar en Atlasbehandling

Att balansera atlaskotan gör det möjligt att uppnå en förbättrad hållning och kraftigt minska snedbelastningen av ryggraden, enligt de mätningar som görs i samband med varje behandling. Den jämnare fördelningen av belastningen på kotorna i ryggraden, och därmed i slutändan, även på diskarna, på grund av att muskelspänningarna minskar och hållningen förbättras, gör att den spontana självläkningen av diskbråcket underlättas. Detta kan också förebygga uppkomsten av nya diskbråck.

Vår Atlashandling är baserad på Atlantomed-metoden. Vi behandlar med djupverkande vibrationsmassage i kotsegmenten från övre nackleden längs hela ryggraden ner till svanskotan. Djupt liggande muskler och ligament som stabiliserar kotlederna behandlas, samtidigt blir även ytligare muskler samt bindväven som omger musklerna behandlade. 

 massage-atlantovibbar

Med samma utrustning masserar vi nackrosetten, de 10 muskler som sitter runt atlaskotan och håller den på plats, eller genom kramper drar den i fel läge. Genom att släppa på dessa kramper och spänningar kan atlaskotan glida tillbaka i sitt rätta läge. Då atlas därefter inte drar huvudet i fel läge återgår kroppen i en rakare hållning och är bättre balanserad.

läs mer om behandlingen

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny