Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Tips hur man stärker sitt immunförsvar

STÄRK IMMUNFÖRSVARET

Immunförsvaret har till uppgift att skydda kroppen från angrepp av mikroorganismer, som bakterier, virus, svampar med mera. Människans immunförsvar kan delas upp i ospecifikt (medfött) och specifikt (anpassningsbart) försvar.

Det finns dels det medfödda immunförsvaret, som människan föds med. Det har inte förmågan att anpassa sig som det anpassningsbara immunförsvaret kan. Men ändå är det medfödda immunförsvaret kroppens första försvarslinje och bekämpar en infektion direkt då det inte behöver samma starttid som det anpassningsbara.

Människokroppens medfödda immunsystem utgörs av en rad olika celltyper vilka på olika sätt bekämpar till exempel bakterier, virus och svampar. De kan känna igen de ovälkomna inkräktarna.

immunförsvar

Fria radikaler och antioxidanter har stor betydelse för vår hälsa och utvecklandet av olika sjukdomstillstånd. Att man blir sjuk beror ofta på en mängd olika faktorer, men en balans mellan fria radikaler och antioxidanter, minskar risken att drabbas av sjukdomar. Om man ändå skulle bli sjuk, trots en bra balans, så är möjligheterna betydligt bättre för att kroppen ska kunna ta hand om sjukdomen, så att den läker ut utan att skadas.

Ett försämrat immunförsvar gör det enklare för parasiter, bakterier, virus och svamp att invadera kroppen.

Erfarenheten har också visat klart och tydligt att de individer som har en obalans i kroppen mellan antioxidanter och fria radikaler läker extremt dålig, eller inte alls. Om obalansen mellan antioxidanter och fria radikaler är alltför stor, så omöjliggörs läkning.

Naturliga antioxidanter är bättre än de syntetiska, vilket forskning på olika håll visat.

ORAC-värdet är vägledande

Ett sätt att försöka rangordna olika livsmedel för deras antioxidantkapacitet är Oxygen Radical Absorbance Capacity, eller ORAC som det nästan alltid förkortas. ORAC värdet är en representation av hur mycket antioxidantkapacitet som ett visst livsmedel har.

Exempel på livsmedel med större innehåll av antioxidanter, mätt per 100 gram vara och uttryckt i ORAC-enheter:

  • Oregano 201.000,
  • Gurkmeja 160.000,
  • Persilja 74.000,
  • Ingefära 29.000,
  • Olivte 10.465,
  • Yerba -Te 5.000,
  • Grönt Te 1200-2000
  • Äpplen 3.000,
  • Apelsiner 750

Blodcirkulationen

Har man mycket muskulära spänningar orsakar det ofta en nedsatt blodcirkulation, vilket också kan orsaka ett försämrat immunförsvar. Vår blodcirkulation är viktig. Blodcirkulationen gör att näringsämnen, syre och hormoner transporteras ut i kroppen och slaggprodukter transporteras tillbaka. Dålig cirkulation kan ge problem med erektion, kondition, minne, muskelmassa, kalla händer och fötter, yrsel, koncentrationen, trötthet och kärlkramp.

För att öka blodcirkulationen och få bort spänningar rekommenderar vi vår behandling med AtlantoVib som bygger på principen om resonans. Den här unika tillämpningen av resonans ger en massage som verkligen når ner på djupet av muskler och vävnad på grund av att utrustningen kontinuerligt arbetar med olika frekvenscykler. Slutprodukten är givetvis att få till stånd en avslappning av muskulaturen på de ställen den varit spänd.

Läs mer om vår djupverkande vibrationsmassage här>>

{videobox}zWpcDaRm-1g||width=400,height=295{/videobox}

Ultraljudsundersökning före och efter en Atlasbehandling.

Den mest betydande innovationen är att den för ändamålet specialutvecklade utrustningen, AtlantoVib, är den enda massageenhet på marknaden som använder principen om resonans. (läs mer här)

Läs mer om vår behandling här

 

 

 

Det finns fler viktiga saker som påverkar vårt immunförsvar och det är bra att ta hand om sig på bästa sätt.

dubbelt immunförsvar

Här kommer 9 tips för att stärka ditt immunförsvar. 

1. Socker påverkar och sänker vårt immunförsvar oerhört mycket. Det är viktigt att minska ner på sockerintaget och istället välja mindre söta källor. Byt gärna socker mot färggranna bär såsom blåbär, lingon, svartvinbär och jordgubbar. Bär innehåller antioxidanter som minskar kroppens oxidation/nedbrytning och på så vis minskar de kroppens belastning. För att minska sockersug så kan krom och kallpressad ekologisk kokosolja vara en god idé. Kokosolja fungerar som energi till hjärnan och innehåller laurinsyra, en viktig fettsyra som bygger upp immunförsvaret.

2. Sömn är väldigt viktig för ett starkt immunförsvar. Desto mindre bränder som behöver släckas, desto mer tid har immunförsvaret till de saker som är viktiga att reparera. Allt slitage och all mat vi äter behöver tas omhand. Sömnen är en av våra viktigaste tillfällen för reparation och god sömn är A och O för ett fungerande immunförsvar. Testa produkter som Calm+ och ZLP om du har svårt att sova.

3. Stress påverkar immunförsvaret och gör att kroppen, liksom vid dålig sömn, inte klarar av att eliminera de mikrober som kan göra oss sjuka. En lugn och utvilad kropp har mer möjlighet att hinna ta hand om det som behövs. Minska ner på inre och yttre stress och komplettera med kosttillskott som hjälper ditt (parasympatiska) nervsystem att slappna av. Tex magnesiumspray, zink och B-vitaminkomplex.

4. Hur vi äter påverkar vårt immunförsvar i högsta grad. Socker nämdes ovan men förutom en sockerfri kost så behöver vi gott om näringsämnen för ett starkt försvar. Exempel på näringsämnen som är viktiga för immunförsvaret är zink och D-vitamin.

5. Välj naturliga sätt för att tillfriskna så hjälper du immunförsvaret att bli starkt. Testa tex naturliga antibiotikum som oreganoolja, grapefruktkärnor, olivbladsextrakt, vitlökskapslar eller höga doser C-vitamin. Andra bra produkter är röd solhatt (enchinea) och humussyra.

6. Gör smoothies med bär och grönsaker från hela färgpaletten. Du kan ha i selleri, spenat, nässla som är grönt, nypon, havtorn och aronia som är oranga, lingon, röda vinbär, jordgubbar, rödbeta, tranbär eller hallon som är röda, blåbär eller svartvinbär som är lila, vitlök och ingefära som är vita och citron, banan eller grape som är gula.

7. Andra viktiga aspekter för ett bra immunförsvar är god tarmflora och därmed både en riktigt bra probiotika (gärna med stammar som L.casei) och prebiotika. Prebiotika finns i livsmedel såsom havre, kiwi och probiotika finns i bla syrade grönsaker. Komplettera även med bra omega 3.

8. Motion är väldigt viktigt för både immunförsvaret och för att erhålla god sömn och minskad stress. Motionera minst 30 minuter per dag och komplettera med ett par träningspass med det du tycker är kul.

9. Inställning gör mycket mer än vi många gånger tror. Var glad och tänk på positiva saker så stärks kroppen och ditt immunförsvar.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny